schoenen
Fabienne_Chapot_kids
LEVERANCIER:
Zandbergen Footwear B.V.
Zuidwenk 78 P
3751 CG Bunschoten-SpakenburgCONTACT:
033 2020949
www.zandbergen-footwear.com

SHOWROOM:
C.A.S.T.
364-367 1
Buizerdlaan 6
3435 SB Nieuwegein

how the dream began...

Fabienne Chapot is een Amsterdam-based lifestyle label, vernoemd naar de founder en CEO van het merk. Haar collecties, bestaande uit een ready-to-wear collectie, schoenen, tassen, accessoires en een servieslijn, zijn fun with a little edge. Een eclectische mix van rijke kleuren en playful prints.

Fabienne Chapot (1981) begon haar carrière bij een reclamebureau, maar werd al snel getrokken door het avontuur van ondernemen. In 2006 stapte ze op het vliegtuig om op Bali de inmiddels iconische hartentas te ontwerpen. Het kleurrijke ontwerp lanceerde haar carrière als tassen designer en baande de weg voor haar succesvolle onderneming, genaamd Fab. Na 5 succesvolle jaren werd er een kledinglijn ontwikkeld voor dames met prachtige bijhorende schoenenlijn. Daarna is deze eigentijdse collectie voorgezet en vertaal voor de kids in zowel mode en schoenen onder het label Fabienne Chapot Petit.

In 2016, als het merk 10 jaar bestaat, besluit Fabienne dat het tijd is voor een nieuw avontuur. Ze is volwassener geworden en voelt de behoefte om dit door te vertalen naar haar merk.

Ze besluit verder te gaan onder haar eigen naam en maakt een lang gekoesterde droom waarheid, een ready-to-wear collectie. Vanaf dan wordt de, al sinds 2011 werkzame, Sophie van Bentum (1984) benoemd tot Creative Director en is daarmee verantwoordelijk voor alle designs en brand identity. Fabienne richt zich vanaf dat moment, in de rol van CEO, voornamelijk op de groei en ontwikkeling van het label.

Vandaag is Fabienne Chapot een internationaal lifestyle brand, met een ready-to-wear collectie, schoenen, tassen, accessoires, sieraden en een servieslijn. Daarnaast heeft het merk succesvolle samenwerkingen opgezet met grote namen als KLM & Citroën. Het label heeft een flagship store in Amsterdam en wordt in meer dan 500 winkels in Europa verkocht. In 2016 werd Fabienne door EY genomineerd als Emerging Entrepeneur of the Year, waar ze de finale bereikte. Fabienne Chapot brings fun fashion for everyday life.


22/fabchapot.jpg

De geschiedenis van Zandbergen
De oprichter Gerardus Zandbergen begon zijn eigen schoenwinkel in 1930. De winkel van Gerardus Zandbergen was gevestigd in Spakenburg, een oud vissersdorp in Nederland. Gerard Zandbergen verkocht zijn handgemaakte schoenen niet alleen aan de lokale bevolking, maar ook aan een heleboel toeristen. Vanaf het moment dat de familie Zandbergen actief is in de schoenenindustrie behoort de winkel nog steeds tot de familie van Zandbergen en is gelegen in Spakenburg. Daarnaast hebben we onlangs ook nog een mooie schoenenwinkel in De Bilt geopend.

Het gevoel voor mode en schoenen zit in het bloed van onze familie, dat is ook de belangrijkste reden dat wij in de voetsporen van onze grootvader zijn getreden. In de vroege jaren 70 zijn wij begonnen met het ontwerpen van onze eigen schoenencollectie. Wat erg succesvol is gebleken dankzij de combinatie van de bestaande kennis en vakmanschap in schoeisel.


Zandbergen Footwear B.V.
In de jaren 90 hebben we Zandbergen Footwear B.V. opgericht. De kennis en passie voor schoenen is altijd bij ons aanwezig geweest. Deze kennis en ervaring wilde we graag aanwenden voor het ontwerpen en produceren van onze eigen merken. Wat maakte dat we geweldige producten met de perfecte pasvorm en flexibiliteit ontwikkelde. We maakte mode comfortable! Wat echt een statement voor die periode was. Comfortabele schoenen met een geweldig design!

De perfecte match 
Aan het begin van 2000 besloten we om onze kennis te delen en zijn we begonnen met het produceren van schoenen voor kleding- en schoenmerken. Met onze kennis, uitgebreid netwerk en de mogelijkheid om voor onze partners collecties te ontwerpten zonder de DNA van het merk te verliezen, maakt ons tot de perfecte match.

"Met passie ontwerpen, produceren met kennis en met liefde verkopen"